Junioři vyhráli počtvrté za sebou, doma zvládli těžké utkání proti Třinci

Nejstarší mládežnický výběr Beranů natáhl svou vítěznou sérii a vybojoval další tři důležité body do extraligové tabulky. Zlínští rozhodli domácí utkání proti Třinci ve druhé třetině, kdy zlomili nerozhodný stav a odskočili soupeři do dvougólového vedení. Ve třetí části pak mladí Berani odolali náporu hostů, kteří snížili na jednobrankový rozdíl až dvě sekundy před koncem. V sobotu čeká juniory další domácí zápas, tentokrát se střetnou s Havířovem.
14.kolo, pá 29.10.2021, ZS Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
3:2
(1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Masař (Chludil, Frömel), 30. Laciga (Luža, Tomeček), 32. Talafa (Luža, Čechmánek) – 26. Haas (Jobánek), 60. Marcinko (Haas, Matěj). Rozhodčí: Goňa – Bubela, Blažek. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Synek – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Tomeček, Handl, Martinec, Dědek, Masař, Frömel, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga.

Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak, Buják, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Wardas, Haas, Pětník, Giedl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek.

Na začátku utkání jednoznačně dominovali ševci, díky čemuž si Berani poměrně rychle vybojovali první přesilovou hru utkání, kterou dokázali využít. Jakub Masař skóroval po povedené kombinaci Lukáše Chludila a Šimona Frömela.

Žlutomodří následně drželi těsné vedení až do druhé periody, přičemž úspěšně ubránili také oslabení. Ve 26. minutě však přišla zbytečná chyba při rozehrávce, kterou nekompromisně potrestal Oskar Haas, čímž mírně rozhodil domácí hokejisty.

Ti se ale z inkasovaného gólu rychle oklepali a vzápětí se vrátili do vedení. Zlín totiž nějakou chvíli tlačil v útočném pásmu, načež se ke kotouči dostal Adam Laciga, který překonal Patrika Švancaru pohotovým zakončením.

Povedená pasáž ale pro ševce ještě neskončila, protože vzápětí musel třinecký gólman opět tahat puk ze své sítě. Oceláři šli totiž do další početní nevýhody, které domácí také využili zásluhou Tadeáše Talafy, jenž úspěšně pálil od modré čáry. To s psychikou hostů pořádně zamávalo a od té doby se nemohli naplno vrátit do utkání.

Třinec se sice snažil o vyrovnání, ale jakmile nevyužil dvě přesilovky, tak už se do moc velkých příležitostí nedostával. Pořádně to zkusil až v závěru, kdy šel do hry bez brankáře, kterou přece jen využil Ján Marcinko, ale ten skóroval pouhé dvě sekundy před koncem. Následně si to tedy Berani už pohlídali a slavili tři body počtvrté za sebou.